رفتن به مطلب

بهینه‌سازی فرایند تصفیه پساب کارخانجات لبنی با استفاده از لخته‌کننده‌های طبیعی و شیمیایی


 اشتراک گذاری

پست های پیشنهاد شده

  • Administrators
بهینه‌سازی فرایند تصفیه پساب کارخانجات لبنی با استفاده از لخته‌کننده‌های طبیعی و شیمیایی

 

الهام سادات حسینی؛ فاطمه اردستانی؛ مازیار شریف زاده

 

پساب‌های لبنی، با کاهش اکسیژن محلول در آب، اکوسیستم‌های فعال آب را غیرفعال کرده و باعث از بین رفتن موجودات آبزی می‌شوند. این تحقیق با هدف بهینه‌سازی فرایند کاهش COD در پساب کارخانجات لبنی با استفاده از ترکیبات  لخته‌کننده انجام شد. فرمولاسیون ترکیبی بهینه‌ای از ترکیبات لخته‌کننده طبیعی و شیمیایی شامل پکتین، آلژینات سدیم، سولفات آلومینیوم و کلرید آهن و همچنین دمای لخته‌سازی به‌منظور کاهش شاخص مورد نظر، تعیین شد. طراحی آزمایش‌ها با روش آماری کسری از فاکتوریل کامل و نرم‌افزار Qualitek-4 و تجزیه و تحلیل نتایج آزمایشگاهی با آنالیز سیگنال به نویز انجام شد. شرایط بهینه با غلظت سولفات آلومینیوم، آلژینات سدیم، کلرید آهن و پکتین به‌ترتیب برابر با 5/1، 03/00، 5/1 و 1 گرم در لیتر و دمای 30 درجه سلسیوس حاصل شد. مقدارکاهش COD تحت شرایط بهینه، 411/288 درصد تخمین زده شد. کاهش 29 درصد در COD آب پنیر در آزمایش‌های انجام شده تحت شرایط بهینه به‌دست آمد. مؤثرترین فاکتور در کاهش بار آلی پساب، تغییرات غلظت کلرید آهن با سهم 35درصد بود. تغییر در غلظت پکتین، کمترین تأثیرگذاری (8/1 درصد) و تغییرات غلظت آلژینات سدیم نیز اثر ناچیزی در حد 8/8 درصد داشت. تغییرات غلظت سولفات آلومینیوم و دمای لخته‌سازی به ترتیب 8/30درصد و 3/23 درصد در کاهش میزان COD مؤثر بودند. نتایج نشان داد که لخته‌کننده‌های طبیعی نسبت به  لخته‌کننده‌های شیمیایی دارای اثرات کمتری در کاهش اکسیژن مورد نیاز شیمیایی در پساب صنایع لبنی می‌باشند.

 

 

Optimization of COD Removal from Dairy Plant Effluents Using Natural and Chemical Coagulants

 

 

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

برای ارسال دیدگاه یک حساب کاربری ایجاد کنید یا وارد حساب خود شوید

برای اینکه بتوانید دیدگاهی ارسال کنید نیاز دارید که کاربر سایت شوید

ایجاد یک حساب کاربری

برای حساب کاربری جدید در سایت ما ثبت نام کنید. عضویت خیلی ساده است !

ثبت نام یک حساب کاربری جدید

ورود به حساب کاربری

دارای حساب کاربری هستید؟ از اینجا وارد شوید

ورود به حساب کاربری
 اشتراک گذاری

  • 220 نظرسنجی در مورد ارجاع نظارت در نظام مهندسی

    1. 1. نظر شما در مورد ارجاع نظارت در نظام مهندسی چیست؟


      • موافقم
      • مخالفم
      • با انجام اصلاحاتی در فرآیند موجود، موافقم

  • آمارهای کاربران

    • کل کاربران
      12,092
    • بیشترین افراد آنلاین
      17,603

    جدیدترین کاربر
    Haroldhog
    تاریخ عضویت
  • چه کسانی آنلاین هستند؟ (مشاهده لیست کامل)

    • در حال حاضر هیچ کاربر عضوی آنلاین نیست
  • کاربران

    • ramin1357

      ramin1357 4

      Members
      تاریخ عضویت :
      آخرین فعالیت :
    • rahmatii

      rahmatii 34

      Members
      تاریخ عضویت :
      آخرین فعالیت :
    • hamidt

      hamidt 1

      Members
      تاریخ عضویت :
      آخرین فعالیت :
    • mohsen6176

      mohsen6176 0

      Members
      تاریخ عضویت :
      آخرین فعالیت :
    • saeede-k

      saeede-k 18

      Members
      تاریخ عضویت :
      آخرین فعالیت :
    • mehran7240

      mehran7240 32

      Members
      تاریخ عضویت :
      آخرین فعالیت :
    • behzad.g

      behzad.g 39

      Members
      تاریخ عضویت :
      آخرین فعالیت :
    • farbodkhani

      farbodkhani 88

      Members
      تاریخ عضویت :
      آخرین فعالیت :
    • BehrouzMoradi

      BehrouzMoradi 15

      Members
      تاریخ عضویت :
      آخرین فعالیت :
    • admin

      admin 1,755

      Administrators
      تاریخ عضویت :
      آخرین فعالیت :

درباره ما

انجمن های گفتگوی ایران سازه ، وبسایت تخصصی مهندسی عمران

این انجمن ، نسخه جدید انجمن ایران سازه میباشد

Follow us

×
×
  • اضافه کردن...